دوشنبه 29 آبان 1396

سمینارها
سمینار آموزشی درمان اعتیاد با رویکرد تحلیل رفتار متقابل برگزار شد به همت دانشگاه علوم پزشکی اراک سمینار آموزشی درمان اعتیاد با رویکرد تحلیل رفتار متقابل (TA) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،این سمینار به مدت دو روز و به منظور ارتقاء دانش حرفه ای پزشکان و مسوولان فنی مراکز درمان سوء مصرف مواد در محل سالن جلسات زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی ستاد دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در این سمینار گفت:با توجه به تغییر الگوی اعتیاد،تاسیس کلینیک تخصصی ترک اعتیاد مواد مخدر صنعتی به ویژه مواد مخدر شیشه در استان مرکزی ضروری است.

حسن رحیمی تبار افزود:مواد مخدر شیمیایی و صنعتی به دلیل ترکیبات خطرناک متعدد سلامت مصرف کنندگان را به شدت تهدید می کند.

وی اظهار داشت:تنوع بالا و الگوهای جدید مواد مخدر عاملی است که نیاز به یک مرکز تخصصی برای ترک قربانیان اعتیاد و اتخاذ روش های کارآمد را می طلبد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی بیان کرد:شش هزار و 500 معتاد سال گذشته در کلینیک های ترک اعتیاد استان مرکزی درمان شده اند و یکهزار و 200 نفر نیز با مراجعه به کمپ های درمانی اعتیاد از آلودگی پاک شده اند.

وی ادامه داد:درمان یک معتاد از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که زنجیره تولید و توزیع مواد مخدر را قطع می کند.

رحیمی گفت:اعتیاد یکی از سنگرهای هدفگذاری شده جنگ نرم دشمنان در اتلاف سرمایه های انسانی کشور است و بسیج فرهنگی در تقویت بصیرت جوانان و مهارت های زندگی در آن ها برای خنثی سازی توطئه دشمن ضروری است.

وی افزود:تحلیل رفتار متقابل یک تئوری روانشناسی است که اجرای دقیق آن روند درمان مشکلات احساسی معتاد را تحت الشعاع قرار داده و در کنار سم زدایی روان فرد را نیز پاکسازی می کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در پایان اظهار داشت:درمان اعتیاد کاری تخصصی است و ترک اعتیاد یک بیمار به عنوان بازگشت و حفظ سرمایه های انسانی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در ادامه این سمینار گفت:مواد مخدر و ترکیبات دارویی اعتیادآور شیمیایی دامنه تخریب وسیعی دارند و به تهدید جدی حوزه سلامت تبدیل شده اند.

دکتر سید محمد جمالیان افزود:جامعه امروز با مواد مخدر و ترکیبات شیمیایی متعددی مواجه است که برخی از آن ها جنبه پزشکی داشته اما مصرف مداوم آنها آثار سوء اعتیاد را به همراه دارد.

وی اظهار کرد:بسیاری از داروهای لاغری که با تبلیغات رنگارنگی همراه است دارای ترکیبات اعتیاد آور است که آثار سوء اعتیاد به آن ها از مواد مخدر سنتی عمیق تر و ناگوارتر است.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد:قرص های اکستازی،آمفتامین ها و ترکیبات روان گردان به بمب ساعتی در مسیر سلامت جامعه تبدیل شده اند و این درحالی است که درمان معتادان به این مواد مخدر شیمیایی پیچیده تر است.

وی اضافه کرد:هدف از کارگاه آموزشی تحلیل رفتار متقابل با معتادان،ارزیابی عملکرد مراکز و کلینیک های ترک اعتیاد استان و بهره گیری آنها از روش های اثرگذار نوین روان درمانی است.

دکتر جمالیان توضیح داد:اعتیاد آسیب اجتماعی چند وجهی است و فرد معتاد مخاطرات جدی برای برهم زدن تعادل سلامت جسم و روان جامعه دارد.

وی توجه به درمان های غیردارویی و ارتباط با روان معتاد،در تضمین عدم بازگشت وی به سوی مصرف مواد مخدر پس از بازتوانی را کلیدی دانست.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد:توجه به نقش خانواده،ارزیابی رفتاری معتاد و تلاش برای توانبخشی ذهنی و دادن مهارت زندگی سالم به وی از مسایلی است که باید در درمان معتادان به ویژه قربانیان مواد مخدر شیمیایی و صنعتی لحاظ شود.

دکتر جمالیان در پایان درمان اعتیاد را درسایه برنامه محوری و تعامل دستگاه های تصمیم ساز و عامل در حوزه مبارزه با مواد مخدر اثرگذار عنوان کرد.

شایان ذکر است در این سمینار دو روزه آموزشی که با حضور بیش از 50 نفر از پزشکان و روانشناسان شاغل در کلینیک های ترک اعتیاد استان مرکزی تشکیل شد در خصوص مفاهیم و اهمیت روش تحلیل رفتار متقابل در ترک اعتیاد بحث و تبادل نظر شد.

گفتنی است در حال حاضر 74 کلینیک ترک اعتیاد در استان مرکزی فعالیت دارد که 46 واحد آن در شهرستان اراک مستقر است.

منبع: روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی اراک
سمینار آموزشی, درمان اعتیاد با رویکرد تحلیل رفتار متقابل, TA, دانشگاه علوم پزشکی اراک, سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک, دکتر سید محمد جمالیان, دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی , حسن رحیمی تبار