يكشنبه 2 مهر 1396

اخبار سلامت
آسیب شناسی برنامه تحول نظام سلامت در استان مرکزی

طی نشستی با حضور کارشناسان و مدیران مربوطه برنامه تحول نظام سلامت در استان مرکزی آسیب شناسی شد.

به گزارش وب دا مرکزی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک در این نشست گفت: برنامه تحول نظام سلامت از سیاست های زیربنایی ارتقاء رفاه و سلامت اجتماعی و متعلق به نظام است و تمامی ظرفیت ها در حوزه های مختلف باید در خدمت موفقیت آن قرار گیرد.

دکتر حسن طاهراحمدی افزود: بسته های خدمتی برنامه تحول نظام سلامت تنها درمان محور نیست، بلکه در گام جدید آن رویکرد ارتقای بهداشت در مناطق حاشیه ای شهرها و مناطق محروم هدفگذاری شده است.

وی اظهار کرد: یکی از تاکیدات مهم این برنامه بر استفاده از ظرفیت های کارشناسی، توسعه آموزش و اطلاع رسانی بهداشتی به مردم است که باید از آن به درستی بهره گرفته شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: یکی از مسایل مهم در این برنامه باید پیگیری اختلاف سطح درآمد حوزه بالینی و علوم پایه باشد و رسیدگی ویژه به ماماها به عنوان محور راهبری مراقبت های دوران بارداری و تضمین سلامت مادر و کودک از موضوعات و مطالبات به حق است.

وی عنوان کرد: سیاست دولت در اجرایی کردن تامین تجهیزات پزشکی برای بیماران تکیه بر تولیدات داخل است و بیمارستان ها باید این مهم را در دستور کار خود قرار دهند.

دکتر طاهراحمدی گفت: توجه به حوزه آموزش و پژوهش پزشکی از اولویت های مهم دانشگاه است و هرگونه غفلت در این بخش در دراز مدت خسارت های جبران ناپذیر به همراه دارد.

وی با اشاره به پیگیری از وزارت بهداشت و درمان در جبران کمبود آمبولانس در ناوگان پزشکی استان مرکزی گفت: دولت به تازگی یکهزار دستگاه آمبولانس خریداری کرده، ولی هنوز سهم استان ها از آن مشخص نشده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: همراهی و آگاهی مردم در خط مقدم برنامه های تحول نظام سلامت است و باید بسته فرهنگی غنی و اثرگذاری را تدوین و با همکاری رسانه های جمعی و نهادهای آموزشی در استان اجرایی کرد.

وی در پایان عنوان کرد: برنامه تحول نظام سلامت با مطالعه و کار کارشناسی گره خورده چرا که این مهم از برنامه های اصلی دولت یازدهم است و رهبر معظم انقلاب نیز بر حسن اجرای آن تاکید ویژه دارند.

گفتنی است برنامه تحول نظام سلامت از نیمه اردیبهشت ماه امسال در کشور کلید خورده و تاکنون چندین گام اساسی آن شامل پرداخت 10 درصد هزینه های بستری از جیب بیمار، خدمات زایمان طبیعی رایگان، تامین تجهیزات پزشکی از سوی بیمارستانها، تقویت خدمات همراه بیماران، ارتقای خدمات پاراکلینیکی و حمایت از 18 بیماری سخت درمان به اجرا درآمده است.

آسیب شناسی, برنامه تحول نظام سلامت