جمعه 3 آذر 1396

اخبار سلامت
تغذیه نوزاد از شیر مادر پس از تولد ضربان قلب نوزاد را نیز تنظیم می کند

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: تغذیه اصلی 97 و نیم درصد کودکان در این استان تا شش ماه اول زندگی شیر مادر است.

دکتر بابک عشرتی به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر افزود: بر اساس نتایج ارزیابی های کشوری در سال 89 ، 53 و یک دهم درصد کودکان یک تا شش ماه کشور تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتند در حالیکه این شاخص برای کودکان استان مرکزی 41 و نیم درصد بود.

وی بیان کرد: با توجه به اهمیت شیر مادر در سلامت جسم و روان کودک در سه سال اخیر برنامه های گسترده ای در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در حوزه ترغیب و گرایش مادران برای شیردهی به نوزاد در ساعات اولیه تولد و استمرار آن تا دو سال اجرایی شد.

وی بیان کرد: تحقیقات بیانگر آن است که تغذیه نوزاد با شیر مادر در ساعت اولیه تولد به خاطر تماس پوستی مادر و کودک از نظر عاطفی و روحی روانی تاثیر زیادی برای هر دو دارد و به شخصیت و تعادل روانی و استحکام پیوند عاطفی کمک می کند.

وی توضیح داد: تغذیه نوزاد از شیر مادر پس از تولد به تضمین جریان شیر در سینه مادر کمک کرده و ضربان قلب نوزاد را نیز تنظیم می کند.

وی ادامه داد: شیر مادر حاوی مقادیر زیادی از عوامل دفاعی است که تغذیه نوزاد از آن باعث افزایش ایمنی بدن نوزاد و دفع میکروب ها نیز می شود.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطر نشان کرد: آغاز یا کلستروم شیر مادر ماده ای مغذی است که برای نوزاد ایمنی بخش است و به تکامل و عملکرد موثر دستگاه گوارش نوزاد کمک می کند و ویتامین آ موجود در آن برای حفاظت از چشم و کاهش عفونت نوزاد مفید است.

دکتر عشرتی گفت: تغذیه نوزاد با آغوز همچنین به تحریک عمل دفع و پیشگیری از ابتلای نوزاد به زردی کمک می کند.
وی عنوان کرد: عمل مکیدن نوزاد در ساعات اولیه پس از زایمان برای روند بهبود سیستم بدن مادر نیز مفید است.

دکتر عشرتی بیان کرد: شعار امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر " تغذیه با شیر مادر، یک عمر سلامتی " است و در این راستا در طول هفته در استان مرکزی برنامه های متنوعی شامل برگزاری همایش اطلاع رسانی در بیمارستان های دوستدار کودک استان، بسیج آموزش تغذیه با شیر مادر و خدمات مشاوره ای تخصصی شیردهی برگزار می شود.