شنبه 27 آبان 1396

اخبار سلامت
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور خبر داد: نوسازی ناوگان آمبولانس کشور از نیمه دوم مهرماه

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور گفت: کمبود هفت هزار نیروی انسانی در بدنه اورژانس کشور بزرگترین چالش این مجموعه است.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، دکتر امین صابری نیا در حاشیه بازدید اعضای ستاد تحول نظام سلامت کشور از مراکز درمانی استان مرکزی در جمع خبرنگاران افزود: هم اینک دو هزار و 87 اورژانس شهری و جاده ای در کشور ارائه خدمات دارند که کسری نیروی انسانی با فشار مضاعف بر پرسنل موجود و اضافه کار جبران می شود.

وی توضیح داد: اصلاح فرآیند خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در قالب طرح سطح بندی در دستور کار قرار گرفته و با تصویب آن وضعیت کمی و کیفی خدمات فوریت های پزشکی بهبود می یابد.

دکتر صابری نیا اظهار کرد: بیش از 90 درصد اهداف و تکالیف برنامه چهارم در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی کشور محقق شده، اما به دلیل کمبود اعتبار هنوز در تکالیف برنامه پنجم عقب افتادگی وجود دارد.

وی ادامه داد: بر اساس محاسبه انجام شده برای تکمیل چتر اورژانس هوایی کشور باید 40 پایگاه در مناطق مختلف ایران راه اندازی شود که هفته آینده 14 اورژانس هوایی آن دایر می شود.

صابری نیا اظهار کرد: تاکنون تنها سه پایگاه نیمه فعال اورژانس هوایی در کشور وجود داشته که بر اساس تفاهم نامه با ارگان های هوانیروز، هلال احمر، ناجا و هوا دریا برنامه ملی فعال سازی پایگاه های هوایی کشور کلید می خورد.

وی با بیان اینکه 50 درصد آمبولانس های اورژانس کشور فرسوده است، گفت: با برنامه ریزی انجام شده از نیمه دوم مهرماه نوسازی ناوگان آمبولانس کشور انجام می شود.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور افزود: در حوزه هدایت درمانی و انتقال بیماران بین مراکز درمانی در قالب برنامه تحول نظام سلامت، پژوهشی در دست انجام است تا با استفاده از استانداردهای جهانی و شرایط کشور راهبری ستاد هدایت فعال تدوین شود.

دکتر صابری نیا در پایان گفت: هم اینک میانگین زمان امداد جاده ای کشور زیر 14 دقیقه و متوسط زمان امدادرسانی شهری هشت دقیقه و سی ثانیه است که با استانداردهای تعریف شده همخوانی دارد.

گفتنی است اعضای ستاد دبیرخانه برنامه تحول نظام سلامت کشور در بازدید یک روزه از مراکز درمان دولتی استان مرکزی وضعیت اجرایی این برنامه را بررسی کردند.