شنبه 1 مهر 1396

معاونت بهداشتی
طی یک دهه گذشته؛ تغذیه بیش از 80 درصد کودکان زیر شش ماه استان از شیر مادر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک و رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت:بر اساس آخرین ارزیابی ها از سال 79 تاکنون در طی یک دهه شاهد افزایش تغذیه کودکان با شیر مادر در استان مرکزی هستیم.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر بابک عشرتی به مناسبت هفته جهانی شیر مادر افزود:شیر مادر به عنوان نمونه آشکار از لطف و عنایت پروردگار نسبت به انسان و جلوه ای از حکمت بالغه الهی مطرح گردیده است و در قرآن کریم حداقل 8 بار به طور مستقیم به شیر مادر اشاره شده است،همچنین پیامبر اکرم (ص) فرموده است برای کودک هیچ شیری بهتر از شیر مادرش نیست.

وی عنوان کرد:بسیج بزرگداشت هفته جهانی شیر مادر با توجه به شعار "درک اقدامات گذشته برای برنامه ریزی آینده" است و باید نگاهی به گذشته بیاندازیم و فعالیتهای انجام شده را مرور کنیم تا بتوانیم برای آینده برنامه ریزی کنیم و ببینیم چه فعالیت های دیگری برای حمایت از تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم آن تا دو سالگی و بیشتر باید صورت گیرد.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد:بر اساس آخرین بررسی منبع اصلی تغذیه بیش از 80 درصد کودکان زیر شش ماه استان،با شیر مادر است که از این رقم 5/41 درصد کودکان تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند و 39 درصد آن غیر از شیر از تغذیه دیگری استفاده می کنند.

وی تقویت آموزش شیردهی و ایجاد اطمینان به نقش مادر در طول دوران بارداری از طریق آموزش پرسنل بهداشتی و درمانی در زایشگاه ها و بیمارستان ها را از برنامه های هدفگذاری شده در استان با توجه به شعار امسال دانست.

عشرتی اظهار داشت:فراهم نبودن شرایط لازم برای شیردهی مادران شاغل در محیط کار و آشنا نبودن مربیان مهدکودک ها به نحو صحیح تغذیه کودک موجب عدم موفقیت در تداوم شیر دهی مادران است که از عوامل اثر گذار می توان حمایت مدیران ادرات و سازمانها جهت استفاده مادران از مرخصی شیردهی و فراهم کردن وسایل و امکانات لازم در محل کار است تا بتوانیم شاهد بهبود  روند تغذیه کودکان با شیر مادر باشیم.

وی ادامه داد:شیر مادر به تنهایی تامین کننده آب و غذای کودک تا حدود 6 ماهگی است و توصیه شده مادران به مدت 2 سال کامل به کودکان خود شیر بدهند،اما حداقل مدت شیر دادن نباید از 21 ماه کمتر باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ابراز داشت:شیر مادر از لحاظ تغذیه،تمام مواد مغذی مورد نیاز را برای شیرخوار فراهم می نماید،همچنین نقص ایمنی بخشی برای شیرخوار در برابر بیماری ها و برتری آن بر سایر شیرها را دارد.

وی گفت:شیر مادر به عنوان عامل موثر برای صرفه جویی هزینه هاست و این از لحاظ ارزش اقتصادی نیز برای خانواده مناسب است.

عشرتی در پایان افزود:از مضرات شیر مصنوعی می توان به افزایش شانس ابتلا به عفونت ها و بیماری ها در شیرخوارها اشاره کرد،همچنین هزینه تحمیلی ناشی از شیر خشک برای خانواده مشکل آفرین می باشد.

منبع: روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی اراک
شیر مادر, رییس مرکز بهداشت استان مرکزی , دکتر بابک عشرتی