شنبه 27 آبان 1396

معاونت آموزش و تحقیقات
پژوهش مرتفع کننده مشکلات آموزش و نظام سلامت کشور

معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:برای دستیابی به جایگاه واقعی کشور عزیزمان باید به این باور برسیم که پژوهش می تواند مشکلات آموزش و نظام سلامت و موانع بخش های مختلف را در این زمینه مرتفع نماید.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر سعید چنگیزی آشتیانی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی اراک در زمینه فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی رتبه 14 را در بین دانشگاه های تیپ 2 کشور کسب نموده است، افزود: در سال گذشته دانشگاه در رتبه 16 قرار داشت که امسال با 2 رتبه ارتقاء سعی در دستیابی به جایگاه واقعی خود دارد.

وی مهمترین علل این رشد را تقویت و ارتقاء تحصیلات تکمیلی، افزایش همکاری و انگیزه اعضاء هیات علمی برای چاپ مقالات ISI، تقویت کمیته تحقیقات دانشجویی و تقویت عملکرد کیفی پایگاه های توسعه تحقیقات بالینی در بیمارستان ها دانست.

معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: در حال حاضر 3 مرکز تحقیقاتی پزشکی و ملکولی، مرکز تحقیقات سل و بیماری های عفونی و مرکز تحقیقات غده تیروئید در دانشگاه فعال است که افزایش مراکز تحقیقاتی از یک مرکز به 3 مرکز یکی از دلایل ارتقاء جایگاه پژوهشی بوده است.

وی با اشاره به تعداد مقالات تولیدی و رشد آن در سال 91 نسبت به سال 90 نیز بیان کرد: در زمینه مقالات داخلی سال 90 تعداد 126 مقاله داشتیم که طی 8 ماهه اول سالجاری این تعداد به 75 مقاله رسیده است.

دکتر آشتیانی گفت:در زمینه مقالات خارجی نیز سال گذشته 58 مقاله داشتیم که در 8 ماهه نخست سالجاری با 32 درصد رشد به 77 مقاله رسیده ایم.

وی افزود:در راستای درج مقالات ISI نیز سال گذشته 46 مقاله به چاپ رسیده است که این تعداد در 8 ماهه نخست سال جاری با 41 درصد رشد به 65 مقاله رسیده است.

معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک با تشریح مهمترین اقدامات و سیاست های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی اراک،اظهار داشت:سعی بر این است که پژوهش های انجام شده بصورت کاربردی و در راستای رفع موانع و مشکلات نظام سلامت در سطح استانی و ملی باشد و بدین منظور با پرهیز از تکراری بودن و موازی کاری،اعتبارات پژوهشی را به سمت رفع عملی و کاربردی این مشکلات سوق داده ایم و با توجیه و انتقال این سیاست ها به پژوهشگران حوزه علوم پزشکی با تامین بموقع اعتبارات در این بخش گام های بلندی برداشته ایم.

دکتر آشتیانی در پایان از دیگر اقدامات موثر و عملی در زمینه کاربردی کردن تحقیق و پژوهش در مراکز آموزشی درمانی را تقویت توانمندسازی پژوهشگران از طریق برپایی کارگاه های آموزشی،توسعه و تقویت کتابخانه ها،افزایش مجلات در بانک های اطلاعاتی و امکان تسهیل و دسترسی بیشتر اعضاء هیات علمی به این امکانات برشمرد.

آموزش و پژوهش, نظام سلامت کشور, معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اراک, دکتر سعید چنگیزیآشتیانی