جمعه 31 شهريور 1396

تعداد بازديد از سايت: 65200965
مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری
1391/9/22 چهارشنبه مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری به عنوان اولین مرکز؛ با استقرار سیستم PACS در راستای تسهیل و تسریع ارایه خدمات به بیماران گام بر می دارد

سرپرست مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری اراک گفت:این مرکز اولین مرکز استفاده کننده از سیستم PACS در بیمارستان های تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی اراک است.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر جواد فرخی افزود:سیستم PACS مخفف PATIONTARCHCHIVING AND COMMUNICATION SYSTEM  (سیستم ارتباط مبادله و ذخیره سازی اطلاعات بیمار) می باشد.

وی اظهار داشت:بیماری که به منظور سی تی اسکن به مراکز دیگر ارجاع می شود بلافاصله بعد از انجام این عمل،پاسخ بوسیله سیستم PACS به بیمارستان ارجاع کننده  منتقل می شود و در صورتیکه اشکالی در گرفتن تصویر وجود داشته باشد،پزشک معالج می تواند همان لحظه درخواست سی تی اسکن مجدد را داشته باشد.

سرپرست مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری اراک بیان کرد:همچنین این سیستم قابلیت ذخیره عکس گرفته شده را دارد و هرموقع بیمار درخواست سی تی اسکن خود را بکند می توان کپی آنرا به بیمار داد.

وی ادامه داد:این سیستم می تواند تصاویر حاصل از چندین روش تصویربرداری تشخیصی مانند CT،رادیوگرافی دیجیتال و ... را با فرمت دیجیتال ذخیره و بازیابی کند.

دکتر فرخی خاطرنشان کرد:می توان برای این سیستم یک سرور و چندین WORKSTATION (ایستگاه کار) در محل های مورد نیاز تعریف کرد و تصاویر گرفته شده را از  سرور به   WORKSTATION (ایستگاه کار) در محل های دیگر ارسال نمود که کاربرد آن برای راحتی کار پزشکان است که اگر پزشکی در بیمارستان حضور نداشت می تواند در هر سیستم دیگری که قبلاً برای آن تعریف شده است،این سیستم PACS را اجرا کند و بصورت ONLINE و در هر کجا که باشد با بیمار خود ارتباط برقرار کند.

وی مزایای این سیستم را برای مراجعین مرکز اینگونه عنوان کرد:از آنجایی که هنوز سی تی سیمولاتور (سی تی شبیه سازی) در این مرکز وجود ندارد،بخش رادیوتراپی این مرکز با بخش سی تی مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر(عج) از طریق سیستم PACS شبکه شده است و سی تی اسکن بیماران ما در مرکز ولیعصر(عج) انجام می شود و سپس همان لحظه از طریق سیستم PACS به مرکز ارسال شده و ما می توانیم در WORKSTATION (ایستگاه کار) که موجود در بخش فیزیست است،آن را مشاهده کنیم و در نهایت این تصویر پس از ارسال به نرم افزار TPS که همان سیستم طراحی درمان است مورد استفاده قرار می گیرد.

استقرار سیستم PACS, ایستگاه کار