دوشنبه 29 آبان 1396

مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج)
1391/9/3 جمعه عزاداری های درست و باطنی برجسم و روان انسان تاثیر مثبت می گذارد

متخصص اعصاب و روان مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج) اراک گفت:اگر آئین‌های عزاداری مذهبی درست و اصولی اجرا شوند باعث پختگی،افزایش تجربه و رشد شخصیت عزاداران می‌شود.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر محسن قاسمی افزود:اکثر صاحب نظران بر تاثیر دین و مذهب بر زندگی انسان ها اعتقاد کامل دارند و عقیده دارند پشت هر احساسی یک تفکر قرار دارد و اگر عزاداری ها درست انجام شود،باعث کاهش مشکلات روانی و روحی می شود.

وی اظهار داشت:آرامش‌بخشی و تسلی خاطر زمانی برای فرد عزادار حاصل می‌شود که وی در مراسم جمعی شرکت کند و این مراسم به طور اصولی برگزار شود.

این متخصص اعصاب و روان ادامه داد:گریه تجسم عینی تأثرات درونی و عاطفی است و دارای اقسام گوناگونی است که هر یک آثار و نتایج ویژه‏ای دارد؛اشک چشم سوپاپ اطمینانی برای روح و جسم آدمی است که در اوضاع بحرانی (اندوه و یا شادمانی فراوان) موجب تعادل می گردد.

وی بیان کرد:تقوا و رشد روحانی موجب پالایش روح و زمینه‏ساز قرب به خداوند است،از نظر عرفا گریه زیباترین و پرشکوه‏ترین جلوه بندگی و اظهار عجز و تسلیم و عبودیت در پیشگاه معبود قادر متعال است.

دکتر قاسمی عنوان کرد:عزاداری به ویژه در جامعه و فرهنگ ما ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است،برپایی عزاداری معنوی و روحانی افزون بر تسلّی بخشیدن به شرکت‌کنندگان در آن مراسم،به طور کاملاً طبیعی،سبب رشد شخصیت معنوی می شود؛این عزاداری در قالب یکی از مردمی‌ترین رسم‌های اجتماعی انجام می گیرد و همگان در هر سنّ و از هر صنف  زن و مرد،پیر و جوان و خردسال و... با حضور در آن،پیام‌ها و درس‌هایی را با عمق جان دریافت می‌کنند.

متخصص اعصاب و روان مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج) اراک در پایان گفت:به نظر می‌رسد برگزاری درست و اصولی مراسم عزاداری بسیار مهم باشد و تحقیق و واکاوی در این زمینه بیش از پیش لازم و ضروری است.

منبع: روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج)
تاثیر عزاداری بر جسم و روان انسان