چهارشنبه 1 آذر 1396

مرکز آموزشی درمانی حضرت امیرالمومنین (ع)
1390/8/11 چهارشنبه جراحی همزمان قلب و ریه با موفقیت در اراک انجام شد جراحی همزمان قلب و ریه به عنوان یکی از جراحی های فوق العاده نادر پزشکی در بیمارستان امیر المومنین (ع) اراک انجام شد.
به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،فوق تخصص قلب و عروق و جراح این عمل پزشکی گفت:بیمار یک جوان 24 ساله  است که به علت سرفه های شدید و خلط خونی به پزشک مراجعه و مورد بررسی پزشکی قرار گرفت که این بیماری فوق العاده در جهان نادر است.

دکتر علیرضا رستمی افزود:پزشکان به واسطه غیرمعمول بودن این عارضه،معمولاً در تجربه پزشکی با‌ آن برخورد نمی کنند زیرا بسیار نادر بوده و تنها در مجله های تخصصی به آن اشاره می شود.

وی اضافه کرد:تیم پزشکی مجهزی برای این جراحی در بیمارستان امیر پالمومنین (ع) اراک آماده شد و خوشبختانه عمل با موفقیت انجام شد.

دکتر رستمی در پایان گفت:این بیماری که به نام «هیداتیت» معروف است از بیماری های بومی ایرانی و آسیای مرکزی می باشد که با خوردن سبزیجات آلوده شخص به آن مبتلا می شود و تعداد بیماران مبتلا به این بیماری در ایران بسیار کم است.

دکتر غلامرضا نوری فوق تخصص قفسه صدری نیز در حاشیه انجام این عمل جراحی گفت:این بیماری،انگلی است و میزبان آن نیز سگ و مشابه این حیوان می باشد.

وی ادامه داد:این انگل مشترک بین انسان و حیوان است و زمانی که وارد بدن انسان می شود ابتدا در کبد و سپس در ریه نمود پیدا می کند.

وی تاکید کرد:مشکلی که این انگل در بدن انسان بوجود می آورد این است که به صورت ضایعات کروی بزرگ می شود و عناصر زنده داخل کیست،کیست های متعدد دیگری را به وجود می آورند.

دکتر نوری در پایان بیان کرد:انسان به واسطه خوردن سبزی و آب آلوده دچار این بیماری می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک و متخصص بیهوشی بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک نیز گفت:این جراحی به واسطه همزمان بودن قلب و ریه بسیار پرخطر بود که به خواست خدا طی مدت چهار ساعت و 30 دقیقه با موفقیت انجام شد.

دکتر علیرضا کمالی افزود:در حین عمل با افت فشار و اختلالات همودینامیک ریوی مواجه بودیم که به همین خاطر «کاتتر شریانی» تعبیه شده و برای بیمار لوله دوتایی استفاده شد.

وی در پایان گفت:یکی از مشکلات مهم بیهوشی در این بیمار بعد از «آف» شدن از پمپ قلب و ریه،اداره بیمار بعد از عمل جراحی و کاهش درد در «آی سی یو» می باشد که این نیز از وظایف تیم بیهوشی است.

جراحی همزمان قلب و ریه, مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین (ع) اراک